20. – 22. juli 2023: Sommerens sykkeltur

Opplev kulturlandskapet i Hamar-regionen på to hjul! Bli med på sykkeltur, overnatt på gjestegårder og få med deg mange fine kulturopplevelser underveis.

 

Program:

Torsdag

Vi møtes på gjestegården Bryhni Søndre i Stange. Etter utdeling av sykler, starter dagens første etappe kl. 11.00, mens bagasjen reiser av gårde til første overnattingssted. Vi sykler til Atlungstad brygge hvor vi blir med Skibladner ut på Mjøsa og over til Nes.

Vel i land, går turen på bygdeveier gjennom kulturlandskap og skog med utsikt mot Mjøsa. I Brumunddal sentrum gjør vi en kort stopp ved en av torgets kaféer, før vi fortsetter sørover mot Hamar. Etter noen få kneiker, blir vi belønnet med storslagen utsikt over Mjøsa-landskapet før det bærer nedover mot Jessnes-stranda. Dette er en idyllisk strekning med mange fine bade- og rasteplasser og serveringssted. Etter å ha passert Hamars rekreasjonsområder med badestrender og stupetårnet ved Mjøsa, er det ikke langt igjen til første overnattingssted.

 

 

Vertinne Astrid Marie tar imot oss på Fjetre gård.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradisjonsrike Fjetre gård har 12 senger fordelt på seks rom i den restaurerte kårbygningen. Det var her skøytelegenden Peter Sinnerud vokste opp, og i den trivelige stabburspuben finnes et lite skøytemuseum. Gården er autorisert for norsk fatmodnet akevitt.

Sykling: 53,5 kilometer.

 

Fredag

Dagen starter med en rundtur gjennom Stange Vestbygd. Vi skal bli kjent med noe av historien til dette verdifulle kulturlandskapet med sine vakre gårdstun, små husmannsplasser, gravhauger og kulturminner. Her nede langs Mjøsa ligger også storgårder, hvorav flere er omtalt i Kongesagaene, og én har en spesiell tilknytning til Olav Haraldsson.

 

Nystekte vafler med jordbær på en av gårdskaféene, gir godt med påfyll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi gjør også en stopp hos noen av gårdsutsalgene før vi sykler mot Hamar og Domkirkeodden. Her i ett av landets største middelaldermuseer, besøker vi Hamardomen og  får omvisning i en av landets største økologiske urtehager. Vi får også smake deres spesielle urtedrikk. Vi gjør en stopp i Hamar sentrum før vi fortsetter mot Bryhni Søndre.

Bryhni Søndre med bygninger fra 1760, er tuftet på en middelaldergård. Vi skal overnatte i kårboligen som har 15 senger fordelt på ni rom, tre bad og fin utsikt mot kulturlandskapet fra terrassen. Vertinne Eva har brukt urter og lokale råvarer i matlagingen i alle år, og i gårdskjøkkenet skal vi være med og tilberede middagen, som vil bestå av smaksrike og sommerlige retter. Verten er utdannet vinkelner og gården kan by på egenimporterte, prisbelønte viner. Middagen som vi har vært med og laget, blir servert på salen i hovedbygningen.

Sykling: 46 kilometer.

 

Lørdag

Etter frokost er det tid for avreise. For de som ønsker det, er det mulig å bestille en ekstra overnatting på Bryhni Søndre.

 

Pris kr. 4 500,-, som inkluderer:

  • To-retters middag, overnatting i dobbeltrom, frokost og nistepakke på Fjetre gård.
  • Tre-retters middag, oppskrifter på rettene, overnatting i dobbeltrom, frokost og nistepakke på Bryhni Søndre.
  • Inngang, omvisning og urtedrikk på Domkirkeodden.
  • Båttur med DS Skibladner.
  • Bagasjetransport, turguide.

 

Drikke til måltidene er ikke inkludert.

 

Sykkelutleie:

El-sykkel (Kalkhoff) kan leies på Bryhni Søndre til kr. 750,- per person. Pris gjelder for alle dager og inkluderer hjelm og lås.

Klikk HER for booking.

For mer informasjon, kontakt Bente Fekene på tlf. 912 41 229 eller post@matogturglede.no  –  Mat- og turglede

TAGS
Aktører

Se også

Andre aktører

Sommerteateret på Atlungstad

Sandvikavegen 214, 2312 Ottestad

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Sov godt i gode senger på Sveen gård

Sveen gård

Sandvikavegen 180 2312 Ottestad

Kausvol gard

Stangevegen 925 2335 Stange

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Tangen Dyrepark

Kolomoen 904, 2337 Tangen

Norsk Motorhistorisk Museum

Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange