image

Kausvol gard

Kausvol gardsbarnehage

Kausvol gardsbarnehage ligger idyllisk til i kulturlandskapet i Stange Vestbygd. Gardsbarnehagen ble startet av Ragnhild Finden og Live Brovold Sveum i 2001. Den gangen var den en liten avdeling i kårbygningen på gården for 10 barn. Siden har låven blitt bygd om, og i dag har barnehagen vokst til å bli fire avdelinger med om lag 70 barn fra null til seks år.  Cirka 25 ansatte jobber i dag i Kausvol gardsbarnehage.

 

Naturen som leke- og læringsarena

Selv om barnehagen har topp moderne lokaler, er det ute i naturen og i gårdsmiljøet at den viktigste aktiviteten foregår. Gardsbarnehagen er populær. Her deler barna på fjøsstellet og er mye ute i naturen, som kan by på mange leke- og aktivitetsmuligheter.

Alt er lagt til rette for at barna skal få boltre seg ute på jordet, i kjøkkenhagen og i fjøset. I grønnsakshagen og potetåkeren starter arbeidet om våren. Barn er som kjent, mye mer interessert i å spise mat de vet litt om og har dyrket selv. Her får de tar de del i såing, spiring, vanning, luking, innhøsting, foredling og kompostering av avfallet fra det de dyrker. Grønnsakene fra kjøkkenhagen, med litt tilskudd fra Fredheim gårdsbutikk, blir til grønnsaksposer om høsten ifølge med oppskrifter på gode supper. Foreldrene kan få med seg grønnsaksposene hjem for en symbolsk sum. Pengene går til fadderaksjon Forut, hvor barna blir kjent med hvordan barn i andre land lever livene sine.

På gården er det sauer, lam, to mohairgeiter, kaniner, høner og tre katter. Alle deler på å fore og stelle dyra, og å holde fjøset i orden gjennom hele året. Garnet fra ulla til geitene og sauene blir brukt i formingsaktiviteter, og blir blant annet til fine sitteunderlag. Til den årvisse ulldagen kommer tre damer fra  pensjonistforeningen, for å spinne, karde og lage ullkuler til juleposene i storebarns-avdelingen.

Gården er som en egen liten verden for alle i barnehagen. Ved å følge endringene i årstidene, får barna innsikt i prosessene som foregår i naturen, på jordet og i fjøset.

 

Det finnes ikke noe mer fascinerende enn store traktorer.

 

Gabriel; alles flotte og snille mohairbukk.

 

 

 

 

Stange Bondelag kom med småplanter av ulike grønnsaker til kjøkkenhagen.

 

Alle barna er ute hver dag og av og til er godt med en blund i hengekøya.

 

Kausvol kurs & coaching

Ragnhild Finden har vært daglig leder for Kausvol Gardsbarnehage i over 20 år. Hun er også sertifisert coach i Den Norske CoachForening, noe som har kommet godt med i utviklingen av det pedagogiske opplegget for gardsbarnehagen.

Ragnhild brenner for å hjelpe andre til å utnytte sitt fulle potensial og hente fram ressursene de trenger for endring og vekst. Derfor driver hun i dag også med bedriftsutvikling, leder-coaching og teamutvikling i små og mellomstore bedrifter.

Ragnhild Antonie Finden er eier av Kausvol gard.

Målet er å gi deltakerne verktøy for å forstå seg selv, gjennom samtaleteknikk og kommunikasjon.  Hver gang en kunde har fått lettet sitt hjerte eller funnet en ny vei, og sier; – sånn har jeg aldri tenkt på det før, da kjenner Ragnhild at det er dette hun skal drive med.

 

Fasiliteter

Coaching
Gardsbarnehage
Kurs/møter

Kontakt

Arrangement

Andre aktører

Kontakt

Arrangement