Opplevelser og aktiviteter

Ønsker du opplevelser, aktiviteter, lokal mat og ekte landliv, ta deg en tur til Stange Vestbygd. Her får du påfyll!

Stange Vestbygd byr på aktiviteter både for barnefamilier og vennegjengen. Sett av tid og ta for deg av et rikholdig tilbud av opplevelser.

Parkens sjarmerende og tidvis bøllete geiter har stor appetitt på kvist og løv.

Bondegårdsferie

Hvorfor ikke ta med barna på bondegårdsferie? Sett av en dag i Tangen Dyrepark, hvor barna kan oppleve hvordan det er å være dyrepasser for en dag.  Ta med godsaker fra gårdsbutikkene for piknik i strandkanten ved Mjøsa eller på tur i det varierte stinettet. Besøk Norsk Motorhistorisk Museum og se på den enorme traktorsamlingen! Noen av gårdene har også dyr som elsker å få kos.

Kunst og håndverk Stange Vestbygd

Historie

Stange Vestbygd egner seg godt til formidling av natur og kulturhistorie, og i dag bruker skoleklasser både bygninger, stier og naturen som arena for undervisning. Blant annet bruker Ottestad ungdomskole og Stange skole husmannsplasser aktivt i undervisning og aktiviteter.

Hamarregionen_Skibladner_Photo Frederik Garshol

Unike opplevelser

Stange byr på en rekke opplevelser som kulturutstillinger, vinkurs, og markedsdager. Herskapelig gårder skaper de perfekte rammer for bryllup, kurs og konferanser, konfirmasjoner, og julebord.

Gode opplevelser

Stange byr på opplevelser, aktiviteter, landlig idyll og godt vertskap. Gjestegårder med hvert sitt særpreg, skaper en perfekte ramme rundt små og store feiringer.

Ta med vennegjengen og kombiner oppholdet med golfopplevelser på Atlungstad Golf og sykkelturer på idylliske landeveier.

Er du kultur- eller historieinteressert, anbefales et besøk i det unike kunstnerhjemmet til Ingeborg Refling Hagen. Friluftsmuséet på Norsk Utvandrermuseum tar deg bl.a. med til et norsk nybyggersamfunn i den amerikanske Midtvesten med Oak Ridge kirken som midtpunkt.

Grupper kan også bestille omvisning i det unike Napoleonsrommet på Røhne Nedre, som er dekorert med vegg- og takmalerier.

Atlungstad golfbane.

Inspirasjon

Her er en oversikt over aktørene i Stange Vestbygd

OPPLEV STANGE VESTBYGD

Finn relevante aktører