image

Søndre Elton

En smak av sommer

På Søndre Elton driver vertskapet Anette Løvlien Vold og Børe Vold gårdsutsalg, kafé og selskapslokaler.  For mange jordbærelskere er det en merkedag når jordbærene er modne og Jordbærkiosken og uteserveringen åpner rundt St. Hans.

Jordbærkiosk og uteservering

Her i vesthellinga ned mot Mjøsa dyrkes jordbær, korn, grønnsaker, bringebær, rips og rabarbra, men det er jordbærene, som har gjort Søndre Elton viden kjent. På et areal på 80 mål høstes 100 tonn, fordelt på syv jordbærsorter.  – Ved å dyrke sorter med ulik modningstid, forlenger vi sesongen med opptil flere uker, forteller Anette.

Det meste av jordbærene går ut i butikkene, mens resten selges på gården. Når bæra er modne, betyr det noen hektiske sommeruker for Anette og Børe. Den gamle drengestua, som er gjort om til en sjarmerende jordbærkiosk, besøkes av cirka 30 000 kunder i sesongen. Da bæres det ut kassevis med nyplukkede jordbær, i tillegg til gårdens saft, syltetøy og grønnsaker.

I tilknytning til kiosken er det bygget en stor uteservering med praktfull utsikt over det frodige kulturlandskapet og Mjøsa. Her kan gjestene få servert enkle lunsjretter, hjembakst og signaturretten, som er vaffel med jordbær og kesam.

Å nyte et måltid med de beste råvarer på uteserveringen en sommerdag, gir alle… litt påfyll!

Selskapslokalet Rett Vest

– Vi tok over gården fra far min i 2012, forteller Børe Vold. Det sto en gammel låve her da vi tok over. Den var gammel og falleferdig, så den måtte vi rive. En ny driftsbygning og flerbrukshus ble bygget i stedet.

I annen etasje er det selskapslokaler med plass til 200 personer. Her tar vertskapet imot grupper for seminarer, dagmøter, minnestunder og andre samlinger. Med storkjøkken i første etasje, kan de servere opptil 140 gjester. Det er også her det årlige Landsmannsballet går av stabelen; en tradisjon som har funnet sted i Stange i over 100 år.

For sin suksessfulle satsing på jordbær på gården mottok Anette Løvlien Vold og Børe Vold “Bedriftsutviklingsprisen i landbruket” i Hedmark 2018.

Sesongåpent

Jordbærkiosken åpner igjen til neste år rundt St. Hans og har åpen fra kl. 10.00 – 18.00 hver dag, mens det er bær.

Arrangementer i selskapslokalet kan bestilles året rundt.

JORDBÆRKIOSKEN: Anette byr på herlige, solmodne jordbær i den koselige Jordbærkiosken.

Fasiliteter

Handel
Kredittkort
Kurs/møter
Parkering
Servering

Kontakt

Arrangement

No event found!

Siste nytt

Andre aktører

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Sov godt i gode senger på Sveen gård

Sveen gård

Sandvikavegen 180 2312 Ottestad

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Tangen Dyrepark

Kolomoen 904, 2337 Tangen

Norsk Motorhistorisk Museum

Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Annes solsikker og lin

Stangevegen 1036, 2335 Stange

Kontakt

Arrangement

No event found!