På Søndre Elton driver vertskapet Anette Løvlien Vold og Børe Vold gårdsutsalg, kafé og selskapslokaler. For mange jordbærelskere er det en merkedag når jordbærene er modne og Jordbærkiosken og uteserveringen åpner rundt St. Hans.
Jordbærkiosk og uteservering
Her i vesthellinga ned mot Mjøsa dyrkes jordbær, korn, grønnsaker, bringebær, rips og rabarbra, men det er jordbærene, som har gjort Søndre Elton viden kjent. På et areal på 80 mål høstes 100 tonn, fordelt på syv jordbærsorter. – Ved å dyrke sorter med ulik modningstid, forlenger vi sesongen med opptil flere uker, forteller Anette.
Det meste av jordbærene går ut i butikkene, mens resten selges på gården. Når bæra er modne, betyr det noen hektiske sommeruker for Anette og Børe. Den gamle drengestua, som er gjort om til en sjarmerende jordbærkiosk, besøkes av cirka 30 000 kunder i sesongen. Da bæres det ut kassevis med nyplukkede jordbær, i tillegg til gårdens saft, syltetøy og grønnsaker.
I tilknytning til kiosken er det bygget en stor uteservering med praktfull utsikt over det frodige kulturlandskapet og Mjøsa. Her kan gjestene få servert enkle lunsjretter, hjembakst og signaturretten, som er vaffel med jordbær og kesam.
Å nyte et måltid med de beste råvarer på uteserveringen en sommerdag, gir alle… litt påfyll!