image

Mjøsa Hesteklinikk

Dilla på hest

Dilla på hest

Alle som jobber ved Mjøsa Hesteklinikk har dilla på hest. Og med interesse kommer kunnskap, som du virkelig finner mye av i den flotte klinikken.

Lisel Huse Olsen har hatt hestedilla siden hun var liten, og kunne aldri tenke seg å leve et liv uten hest. Derfor var landbruksskole og veterinærutdannelse naturlige valg for henne.

– Da jeg giftet meg med mannen min, Eric, som også er veterinær, fant vi ut at vi skulle bygge en hesteklinikk i Stange. Eric vokste opp i New York, og drev også med hest i USA. Så vi åpnet Mjøsa Hesteklinikk her på gården hvor jeg er født og oppvokst, Guthus Vestre, den 1. januar 2005, forteller Lisel.

En viktig årsak til at de to åpnet hesteklinikken var at de ønsket å drive mer spesialisert behandling av hest som det ikke er mulig å gjøre ute i felt. Lisel er daglig leder for Mjøsa Hesteklinikk, mens Eric til daglig jobber som professor og spesialist i hestekirurgi ved Veterinærhøyskolen i Oslo. Han hjelper til i hesteklinikken på lørdager, samt mandag ettermiddag.

– I tillegg har vi en tredje veterinær her, Mina Røhr Heggelund, som tar imot pasienter på klinikken under den offentlige veterinærvakta i Stange, Løten og Hamar, og som også hjelper oss ved behov. Vi har også en svært flink veterinærassistent, Karina Johannessen, som jobber sammen med oss. Hun er utdannet ridelærer trinn 2 fra Starum.

En gang i måneden arrangerer de temakvel der om hest, hund og katt – arrangementer som er veldig godt besøkt, med opptil 70 deltagere.

– Vi er opptatt av kunnskapsformidling, og inviterer ulike personer i forskjellige fagfelt som holder kurs og temakvelder hos oss – informasjon om dette legger vi alltid ut på våre Facebook-sider, sier hun.

– Det er svært viktig for oss at det er høy kompetanse hos alle ansatte på Mjøsa Hesteklinikk, og derfor bruker vi mye tid og ressurser på etterutdanning. Klinikken er også meget velutstyrt med blant annet digitalt røntgen, ultralyd og eget blodlaboratorium, tannenhet brukt på hest og små dyr, samt spesialinnretninger for å kunne legge hest i narkose, understreker Lisel.

I klinikken opererer Lisel og hennes kollegaer hest, og tar imot syke og skadde hester til oppstalling og behandling over lengre tid. Da tar også imot hund og katt i ganske stort omfang.

– I tillegg tar får mange rekvirerte pasienter fra kollegaer i felt – faktisk har vi pasienter fra Ålesund og Molde i nord, noen svensker og helt ned til Tønsberg i syd, sier Lisel, som i tillegg til praksisen ved klinikken også er veterinær på kjøttfebesetningen på TYR testingstasjon på Staur gård.

Mjøsa Hesteklinikk har også arrangert kunstutstillinger med tema dyr, og deltar på Åpne gårder i august med kunstutstilling, pop-up art café og bruktmarked for hesteutstyr. Og er du interessert i hest, bør du absolutt stikke innom for… litt påfyll!

Fasiliteter

Handel
Kredittkort
Kurs/møter
Parkering

Åpningstider

  • Mandag 9:00 - 16:00
  • Tirsdag 9:00 - 16:00
  • Torsdag 9:00 - 16:00
  • Fredag 9:00 - 16:00

Kontakt

Arrangement

Ingen hendelser funnet!

Andre aktører

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Røhne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Stange Sentrumsforening

Kongsvegen 1, 2335 Stange

Annes solsikker og lin

Stangevegen 1036, 2335 Stange

Strikkeriet

Strikkeriet

Solheimgutua 26, 2335 Stange

stange vestbygd landskap

Stange Kommune

Storgata 45, 2335 Stange

Norsk Utvandrermuseum

Ingrid Semmingsens veg 10, 2312 Ottestad

Kolonien frisør

Kolonien 12, 2335 Stange

Hoels Gartneri

Fokholgutua 286, 2335 Stange

Alm Østre Gård

Almsgutua 59, 2335 Stange

Åpningstider

  • Mandag 9:00 - 16:00
  • Tirsdag 9:00 - 16:00
  • Torsdag 9:00 - 16:00
  • Fredag 9:00 - 16:00

Kontakt

Arrangement

Ingen hendelser funnet!