image

Maren Myrvold

Maren Myrvold fra Hamar, er utdannet klassisk sanger og operasanger. Hun debuterte på hovedscenen ved Den Norske Opera & Ballett i Händels opera Alcina i 2014, og er aktiv som solist, både i operaer og på konsertscenen, i teater- og musikkteaterforestillinger. I tillegg til å være utøvende sanger, jobber hun som komponist, produsent for egne konserter, kunstprosjekter og forestillinger, og som dirigent.

Maren er opptatt av å legge til rette for nære møter mellom musikk og mennesker, mellom musikere og publikum. Hun presenterer ofte klassisk musikk i nye omgivelser, og fokuserer på samarbeid på tvers av kunstarter, sjangere og disipliner. Hun har blant annet startet to konsertserier i samarbeid med billedhugger Knut Wold, på hans gård og atelier i Stange og Ullinsvin-konsertane på Galleri Ullinsvin i Vågå.

Maren synger fast i trioen Kvaldraum med cellist Aage Kvalbein og pianist Marita K. Rabben. Hun er stadig aktuell med nye ensembler og prosjekter. Høsten 2022 samarbeider hun med filmselskapet FrysFilm og Norsk fjellsenter/Klimapark2469 om en filmkonsert om de smeltende isbreene, som turnerer våren 2023.

 

Konsertserie i Knut Wolds utstillingslåve
Maren Myrvold har drevet konsertserie i Knut Wolds utstillingslåve siden 2017.

Billedhugger Knut Wold har hatt atelier på Sørum gård i Stange siden 1981 og har satt sitt preg på nærområdet med sine skulpturer, både i Åkersvika, på Hamar og Stange. Arbeidene hans stilles ut over hele verden, fra New York og Odessa til Sognefjellet. I 2015 monterte Knut et flygel på en svingscene i en av høylukene i utstillingslåven og atelieret på gården. Med dette har han skapt et helt unikt og særegent konsertrom.

Knut og Maren gikk sammen om å innvie «det flyvende flygel», og fikk bekreftet at lokalet var godt egnet for musikalske innslag og at det byr på spennende tverrkunstneriske opplevelser for både utøvere og publikum. En flere hundre år gammel låve med moderne arkitektur, blant enorme kunstverk og på gangbroer som krysser rommet, fyr på peisen og et “svevende” flygel, gir en veldig spesiell atmosfære.

Programmet i konsertserien har fotfeste i klassisk musikk, og beveger seg fritt mellom ulike sjangere. Den består av tre konserter per sesong. To av konsertene har voksne som målgruppe, mens «Den grønne votten» er en juleforestilling, som spilles for barn og barnefamilier.

Kontakt

Arrangement

No event found!

Andre aktører

Sommerteateret på Atlungstad

Sandvikavegen 214, 2312 Ottestad

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Tangen Dyrepark

Kolomoen 904, 2337 Tangen

Norsk Motorhistorisk Museum

Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Stange kommune

Storgata 45, 2335 Stange

Norsk Utvandrermuseum

Ingrid Semmingsens veg 10, 2312 Ottestad

Hageland Stange

Fokholgutua 286, 2335 Stange

Kontakt

Arrangement

No event found!