Kortreist mat og drikke

Stange Vestbygd ligger i en av Norges rikeste jordbruksbygder. Les mer om området HER. Det rike jordsmonnet og gode vekstforhold sørger for at det blir produsert råvarer i toppklasse. Dette gjør det enkelt for serveringsstedene å servere kortreist mat og drikke.

Jordbær

Grønnsaker og bær

Hos lokale gårdsutsalg kan du i sesong, fråtse i ferske grønnsaker, frukt og bær. Her kan du plukke mais rett fra åkeren og velge blant et stort utvalg av fargerike  grønnsaker, også sorter som ikke er så vanlige som svart reddik, mangold, svartrot og palmekål.

Jordbær

Grønnsaker og bær

Stange Vestbygd kan by på en rekke ferske grønnsaker og nyplukkede bær. Et rikt jordsmonn og gode vekstforhold sørger for at det produseres råvarer av prima kvalitet i Stange Vestbygd.

Servering

I Stange Vestbygd er serveringsstedene opptatt av kortreist mat og drikke. Takket være bønder som produserer et stort utvalg av råvarer av høy klasse, er det enkelt å tilby lokale, sesongbaserte menyer. Og karven som blir brukt i akevittproduksjonen hos Atlungstad Brenneri dyrkes hos nabogården.

Med Tom-Vidar Guneriussen som mat- og drikkesjef, har Atlungstad Brenneri utviklet seg til å bli et av regionens beste spisesteder.
Stange servering Atlungstad

Servering

Det finnes flere steder som tilbyr servering i området. Nyt lokale råvarer, stopp for vaffel med nyrørt jorbærsyltetøy, eller få med deg den lokale smaken fra bryggeriet.

fredheim gård uteområdet

– Jeg har skikkelig trua på norsk landbruk og kortreiste råvarer. Dessuten har vi en fantastisk beliggenhet “midt i væla” her ute i Stange Vestbygd.

Louise, Fredheim gård

Inspirasjon

Les mer om aktører som setter fokus på Mat og Drikke

OPPLEV STANGE VESTBYGD

Finn relevante aktører