Mat og drikke

Stange Vestbygd ligger i en av Norges rikeste jordbruksbygder. Les mer om området HER. I dette urgamle kulturlandskapet har det vært dyrket mat i årtusener. Det rike jordsmonnet og gode vekstforhold sørger for at det blir produsert råvarer i toppklasse.

Jordbær

Grønnsaker og bær

Hos lokale gårdsutsalg kan du i sesong fråtse i grønnsaker, frukt og bær. Her kan du plukke mais rett fra åkeren og handle grønnsaker som ikke er så vanlige som svart reddik, mangold, svartrot og palmekål. Og karven som brukes i akevittproduksjonen på Atlungstad Brenneri, hentes hos naboen; Sveen Gård.

Jordbær

Grønnsaker og bær

Stange Vestbygd kan by på en rekke ferske grønnsaker og nyplukkede bær. Et rikt jordsmonn og gode vekstforhold sørger for at det produseres råvarer av prima kvalitet i Stange Vestbygd.

Servering

Vertskapet på gjestegårdene og gårdskaféene inviterer inn på gode matopplevelser og lokale mattradisjoner. Med kort vei til gode råvarer er det enkelt for spisestedene å tilby lokale, sesongbaserte menyer.

Med Tom-Vidar Guneriussen som mat- og drikkesjef, har Atlungstad Brenneri utviklet seg til å bli et av regionens beste spisesteder.
Stange servering Atlungstad

Servering

Det finnes flere steder som tilbyr servering i området. Nyt lokale råvarer, stopp for vaffel med nyrørt jorbærsyltetøy, eller få med deg den lokale smaken fra bryggeriet.

fredheim gård uteområdet

– Jeg har skikkelig trua på norsk landbruk og kortreiste råvarer. Dessuten har vi en fantastisk beliggenhet “midt i væla” her ute i Stange Vestbygd.

Louise, Fredheim gård

Inspirasjon

Les mer om aktører som setter fokus på Mat og Drikke

OPPLEV STANGE VESTBYGD

Finn relevante aktører