På vakre Fjetre Gård er du alltid velkommen, året rundt
Her kan du glede deg over et herremåltid i en av de koselige stuene, nyte et glass med noe godt i på stabburspuben Put’n In – eller overnatte med en verdensmester på skøyter!
Da jeg var 15 år gammel lurte jeg på hva jeg skulle bli. Så jeg spurte far: Hva skal jeg gjøre? Han drev tradisjonelt jordbruk her med grønnsaker – potet, gulrot og korn. Jeg hadde ingen interesse av å drive som han drev – sitte 14 timer i døgnet på traktoren og aldri være inne.
Farens svar var at hun måtte gjøre det hun hadde lyst til. Astrid Marie Sinnerud hadde odelen til Fjetre Gård, men faren ville fortsatt drive som bonde i mange år til. Det frigjorde andre muligheter for den unge odelsjenta.
– Jeg vokste opp her, i skjørtene på farmor, mormor og mor. Og de drev på kjøkkenet, så det å bli kokk var et naturlig valg for meg. Det begynte på barneskolen og ungdomsskolen, hvor det var utplasseringsuker og yrkesfag i valgfag. Jeg jobbet på kjøkkenet på Hamar sykehus og på et bakeri på Lillehammer. På videregående gikk jeg to år i kokkefag, og så ble jeg lærling på Hotel Bristol i Oslo. Jeg har fagbrevet mitt derfra.
Kjærligheten og en headhunter hentet henne imidlertid tilbake til Hamar og den lokale restaurantbransjen her. Samtidig begynte foreldrene å tenke på restaurering av et av de gamle husene på gården. Faren solgte udyrket mark nord i gården, som gjorde investeringene mulig.
Huset ble restaurert til 12 sengeplasser, fullt utstyrt kjøkken og møterom. Gården fyrer flis med grønn varme, og i hovedbygningen ble det gjort tiltak som gjorde at det ble godkjent av Mattilsynet.
– Nå kunne vi drive kommersielt på Fjetre. Og et par år senere, over en flaske rødvin, fant mor og jeg ut at det jo hadde vært kult å ha en egen bar! Så da ryddet vi det gamle stabburet, restaurerte det fullstendig og fikk et snekkerverksted til å lage bardisk. Dører fra hovedhuset er brukt som bord i andre etasje, i et hus med originale tømmervegger fra 1600-tallet.
Resultatet, Put’n In Bar (som er nabo til golfbanen), er åpen hver hver fredag i juni og august, og ellers på forespørsel.