image

Smakfull Catering by Oliver Weber

Smakfull Catering har base på Søndre Elton gård, med Oliver Weber som daglig leder og eier. Han leier lokaler i den nye driftsbygningen, og i storkjøkkenet lages smakfulle retter til arrangementer og cateringvirksomhet. Med på laget har han en fast ansatt og to på timesbasis. Målet er å få flere ansatte etterhvert.

 

Matreisen

Det meste lages fra bunnen av. Oliver legger vekt på gode råvarer, gjerne lokale så langt det er mulig. Menyene speiler det europeiske kjøkken, med smaker tilpasset norske ganer. Selv elsker Oliver italiensk mat. Han er født og oppvokst i Graz i Østerrike, og siden det bare er 1 ½ times kjøring til den italienske grensen, var han mye der. Interessen for mat, har han hatt siden han var liten. Karrieren startet i Graz, blant annet som kjøkkensjef i Gault & Millau-restauranten Hofkeller, før han fattet interesse for nye kulturer og etterhvert Norden og Skandinavia.

I 2012 flyttet han til Norge, som igjen førte han til Hamar Catering. Her lærte han mye om norsk kultur, livsstil og matlaging, noe som har fascinert ham siden. Etter å ha vært med på oppstarten av en kafé- og cateringdrift på Ilseng, bestemte han seg for å begynne for seg selv. I mars 2020 etablerte han Smakfull Catering i lokalene på Søndre Elton. 12 dager senere stengte Norge ned på grunn av koronaviruset.

 

Ny satsing

Dette var ikke en god start, men for energiske Oliver er alt mulig. Siden pizza er hans favorittrett, kjøpte han en gassdreven Ooni koda16 pizzaovn, utviklet sin lidenskap og begynte å selge pizza. Etter litt annonsering, kom det inn over 110 bestillinger første helgen og 130 den neste.

 

Oliver serverer ekte, napolitansk pizza.

Nå er pizza-konseptet blitt en viktig del av cateringvirksomheten. Oliver lager ekte, napolitansk pizza. Det betyr at deigen skal langtidheves og fermenteres i 48 timer i kjøleskap og åtte timer i romtemperatur. Pizzaen stekes mellom 450 – 500 grader og er ferdigstekt på 90 sekunder. Siden mai 2020 har han reist rundt til privatkunder og bedrifter med sitt pizza-konsept. Samtidig er tilbudet utviklet til å gjelde flere typer, også dessertpizzaer. I juni i fjor fikk han også ansvaret for matserveringen på Brygga Bar i Hamar, som ble en umiddelbar suksess. En ombygd hestehenger fra Ifor Williams fungerer som food-truck, og fra den serveres pizza, burgere, spansk speketallerken, spareribs og skagenrøre på nystekt focaccia.

Drømmer oppfylt

Utover høsten blir det også mye å gjøre i selskapslokalene på Søndre Elton. På spørsmål om Oliver har fått oppfylt drømmene sine, sier han at han funnet godt til sitt rette i sitt nye hjemland.

«Jeg har funnet min plass og mitt sted, og føler meg privilegert som får jobbe i vakre Stange Vestbygd. Samtidig finnes det ikke bedre folk å samarbeide med, enn Anette Løvlien Vold og Børe Vold på Søndre Elton», sier Oliver til slutt.

 

Fasiliteter

Kredittkort
Kurs/møter
Parkering
Servering

Kontakt

Arrangement

Andre aktører

Kolonien frisør

Kolonien 12, 2335 Stange

Atlungstad Golf

Sandvikavegen 222, 2312 Ottestad

Søndre Elton

Vestbygdveien 298, 2312 Ottestad

Bryhni Søndre

Brynivegen 53, 2335 Stange

Fjetre Gård

Sandvikavegen 185, 2312 Ottestad

Røhne Bryggerhus

Røhne Bryggerhus

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Brenneriet ble et industrielt kulturminne i 2013, fredet av Riksantikvaren

Atlungstad Brenneri

Sandvikavegen 214, 2312 Ottestad

Kontakt

Arrangement