Oliver Weber er daglig leder og eier av Smakfull Catering på Søndre Elton gård. Han leier lokaler i den nye driftsbygningen, og i storkjøkkenet lages smakfulle retter til arrangementer og cateringvirksomhet. Med på laget har han ansatte som bidrar på flere områder i #teamsmakfull.
Matreisen
Det meste lages fra bunnen av. Oliver legger vekt på gode råvarer, gjerne lokale så langt det er mulig. Menyene speiler det europeiske kjøkken, med smaker tilpasset norske ganer. Selv elsker Oliver italiensk mat. Han er født og oppvokst i Graz i Østerrike, og siden det bare er 1 ½ times kjøring til den italienske grensen, var han mye der. Interessen for mat, har han hatt siden han var liten. Karrieren startet i Graz, blant annet som kjøkkensjef i Gault & Millau-restauranten Hofkeller, før han fattet interesse for nye kulturer og etter hvert Norden og Skandinavia.
I 2012 flyttet han til Norge, som igjen førte han til Hamar Catering. Her lærte han mye om norsk kultur, livsstil og matlaging, noe som har fascinert ham siden. I mars 2020 etablerte han Smakfull Catering i lokalene på Søndre Elton. 12 dager senere stengte Norge ned på grunn av koronaviruset.
Ny satsing
Dette var ikke en god start, men for energiske Oliver er alt mulig. Siden pizza er hans favorittrett, kjøpte han en gassdreven Ooni koda16 pizzaovn, utviklet sin lidenskap og begynte å selge pizza. Etter litt annonsering, kom det inn over 110 bestillinger første helgen og 130 den neste.
Oliver lager ekte, napolitansk pizza. Det betyr at deigen skal langtidsheves og fermenteres i 48 timer i kjøleskap og åtte timer i romtemperatur. Pizzaen stekes mellom 450 – 500 grader og er ferdigstekt på 90 sekunder. Siden mai 2020 har han reist rundt til privatkunder og bedrifter med sitt pizza-konsept. Samtidig er tilbudet utviklet til å gjelde flere typer, også dessertpizzaer. En ombygd hestehenger fra Ifor Williams fungerer som food-truck. I vinterhalvåret kan food-trucken ses på Østre Torg i Hamar sentrum, når bakt potet med ulike spreke varianter av toppinger og fyll tilbys som nattmat til sultne folk i byen. I sommermånedene er food-trucken en del av sommertilbudet på Mjøsafronten.
Drømmer oppfylt
Hele året er det også mye å gjøre i selskapslokalene på Søndre Elton. Herfra lages alt innen catering, tradisjonelle buffeter, spennende tapas-buffeter og 3-5 retters middager. Oliver og hans team tilbyr også matkurs for grupper og Chef´s Table for de som ikke vil tenke på noe, men bare nyte kvelden.
På spørsmål om han har fått oppfylt drømmene sine, sier han at han funnet godt til sitt rette i sitt nye hjemland.
«Jeg har funnet min plass og mitt sted, og føler meg privilegert som får jobbe i vakre Stange Vestbygd. Samtidig finnes det ikke bedre folk å samarbeide med, enn Anette Løvlien Vold og Børe Vold på Søndre Elton», sier Oliver til slutt.