image

Alm Østre Gård

Bærekraftig jordbruk i fellesskap

Bærekraftig jordbruk i fellesskap

På gården Alm Østre dyrkes det biodynamisk og økologisk, i en ideell stiftelse og et sosialt fellesskap der også du kan delta i gårdsdriften – om du vil.

Rett ved Stange kirke finner du Alm Østre, den eldste  biodynamiske gården i norge. På begynnelsen av 1970-tallet omstilte Trygve Sund sammen med sin kone Erna gården til biodynamisk- økologisk drift. Samtidig vektla de sosialt fellesskap, og inviterte unge frivillige til å ta del i prosjektet på Alm Østre.

Trygve Sund døde i 2010, og hadde da i samråd med familien overført Alm Østre til en stiftelse.

I dag drives gården av de seks ansvarshavende Aslak Husum (bakeriet), Erik Klausen (potet, verksted), Eva Bühler (grønnsaksdyrking og salg), Cord Culemann (korndyrking og melkeforedling), Reinhart Gatzsche (grønnsaksdyrking), og Sebastian Bühler (dyrehold), som igjen til enhver tid har 5 praktikanter og lærlinger boende her. Sammen viderefører de Trygve Sunds tanker og verdier om biodynamisk-økologisk gårdsdrift og sosialt fellesskap.

Åpen gård

På Alm Østre har det vært drevet jordbruk siden middelalderen og den eldste bygningen, våningshuset, er bygget i 1732.

Gården produserer rundt 30 forskjellige sorter grønnsaker, seks forskjellige slags korn, surdeigsbrød, melk, kvarg og yoghurt, kjøtt og egg. Her finner du kuer, sauer, gris, høns, hund og katt, og fordi dette er en åpen gård er det fullt mulig å stikke innom for å se på dyrene og ta en titt på gårdsdriften – hele året gjennom. Alle disse varene kan du får levert på døra med gårdens grønnsaksabonnement, som kjøres ut til Stange, Hamar og Lillehammer hver uke fra august til mars. Abonnementsposen følger årstidene, og er tilpasset antall personer i husholdningen.

– Gårdsbutikken, som er åpen fra begynnelsen av august til mars, er debio-gullsertifisert, og her selges det blant gårdens egne produkter et brett utvalg av biodynamiske og økologiske produkter, sier Eva Buehler.

Som understreker at det i det internasjonale miljøet på Alm Østre også er plass til norske praktikanter og lærlinger som vil lære mer om kretsløpsbasert landbruk. Det er nemlig ikke bare de besøkende på Alm Østre som kan glede seg over livet på den flotte gården. Også de som bor og jobber her kan nyte godt av…litt påfyll.

 

Grønnsaksabonnement, Gårdsbutikk, Reko-Ring

Grønnsaksabonnement fra slutten av juli, hvor også  surdeigsbrødet, yoghurt, kvarg,  mel og kjøtt er tilgjengelig. Reko-Ringen annenhver onsdag, hentes ved Vikingskipet i Hamar.
Gårdsbutikken er åpen fredager og lørdager –hele året rundt. (sommerpause i Juli)

Fasiliteter

Handel
Kredittkort
Parkering

Åpningstider

  • Gårdsbutikk
  • Fredag 14:00-18:00
  • Lørdag 11:00-15:00

Kontakt

Arrangement

Ingen arrangement funnet!

Siste nytt

Andre aktører

Stuttedrag Landhandel

Sørbygdavegen 31, 2335 Stange

Norsk Motorhistorisk Museum

Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røhne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Stange Sentrumsforening

Kongsvegen 1, 2335 Stange

Annes solsikker og lin

Stangevegen 1036, 2335 Stange

Strikkeriet

Strikkeriet

Solheimgutua 26, 2335 Stange

stange vestbygd landskap

Stange Kommune

Storgata 45, 2335 Stange

Norsk Utvandrermuseum

Ingrid Semmingsens veg 10, 2312 Ottestad

Kolonien frisør

Kolonien 12, 2335 Stange

Åpningstider

  • Gårdsbutikk
  • Fredag 14:00-18:00
  • Lørdag 11:00-15:00

Kontakt

Arrangement

Ingen arrangement funnet!