image

Alm Østre

Bærekraftig jordbruk i fellesskap

Alm Østre ligger i et urgammelt kulturlandskap i Stange Vestbygd, hvor det har vært dyrket mat i årtusener. I dag er gården den eldste biologisk-dynamiske gården i drift i Norge. Den drives som en stiftelse, med seks hovedansvarlige med ulike ansvarsområder.

Gården har over 540 dekar jord, hvor det dyrkes cirka 30 ulike sorter økologiske grønnsaker. Her er 25 melkekuer, sauer, gris og høner. I tillegg produseres det seks ulike kornsorter her, som emmer, spelt, hvete og bygg.

Mange velger å dra innom gårdsbutikken, for å handle med seg hjem rykende ferske surdeigsbrød til helgen.

Mye av råvarene brukes i gårdens egen produksjon. Kornet males på steinkvern og blir til smakfulle surdeigsbrød og rundstykker i gårdens bakeri. Kjøttet og meieriproduktene er soyafrie, siden husdyrene ikke får kraftfor, men dyrefor produsert på gården. Melken fra kuene blir til yoghurt og kvarg i gårdens eget meieri.

Salg av gårdsprodukter

Gårdens produkter selges fra gårdsbutikken, som er åpen fra august til utpå våren. Butikken er debio-gullsertifisert, så her behøver du ikke i være i tvil om at du får 100 % ren mat, fremstilt på en etisk og bærekraftig måte. Gjennom sesongen bugner det av fargerike grønnsaker som aubergine, fennikel, tomat, agurk, mangold, squash, rødbeter, rosenkål og gresskar. Du kan også handle med deg hjem honning, meieriprodukter, egg, syltetøy, brød, ferskmalt mel og kjøtt fra gårdens egne dyr.

Du kan få levert varene på døra via gårdens grønnsaksabonnement, som hver uke kjøres ut til Stange, Hamar og Lillehammer. Innholdet i kassene følger årstidene, og er forskjellig hver uke. Abonnentene kan også bestille korn, mel, egg yoghurt, kjøtt og surdeigsbakst fra gården.

Gårdsproduktene selges også gjennom REKO-ringen Hamar.

Omvising på gården

Gårdsbutikkens kunder er velkomne inn på gårdstunet for å bli nærmere kjent med gårdsdriften. Ønsker du å vite mer om gårdens lange og spennende historie, kan omvisning forhåndsbestilles. Da får du også høre om forhistorien til dagens drift, samt andre historier som da gårdens våningshus fra 1732 en gang fungerte som administrasjonsbygg i Stange kommune.

Fasiliteter

Handel
Kredittkort
Parkering

Åpningstider

  • Gårdsbutikk
  • Fredag 14:00-18:00
  • Lørdag 11:00-15:00

Kontakt

Arrangement

No event found!

Siste nytt

Andre aktører

Sommerteateret på Atlungstad

Sandvikavegen 214, 2312 Ottestad

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Sov godt i gode senger på Sveen gård

Sveen gård

Sandvikavegen 180 2312 Ottestad

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Tangen Dyrepark

Kolomoen 904, 2337 Tangen

Norsk Motorhistorisk Museum

Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Åpningstider

  • Gårdsbutikk
  • Fredag 14:00-18:00
  • Lørdag 11:00-15:00

Kontakt

Arrangement

No event found!