image

Røhne Nordre gård

En fredelig idyll

En fredelig idyll

En overnatting på Røne Nordre gir deg et pusterom i ro og fred, i idylliske omgivelser.

I tillegg til vanlig gårdsdrift med kornproduksjon på Røne Nordre, driver Anne Kirsten Stenberg Karseth og mannen Thomas Støa Karseth også med overnatting på gården – et helt hus på 240 kvadratmeter står til disposisjon for deg som ønsker overnatting og en ekte gårdsopplevelse i Stange Vestbygd.

– Mange barnefamilier synes det er ekstra gøy at ungene får oppleve nærkontakt med dyr og gårdsliv, forteller Anne Kirsten.

– Og her på Røne Nordre har vi geiter, hester, høner og katter. Barna kan plukke ferske egg og stelle dyrene, opplevelser som kanskje ikke alle har opplevd tidligere. Huset har store fellesrom, og fire soverom med totalt 10 sengeplasser. Mat må gjestene ordne med selv, da både Thomas og jeg har fulle dager i og utenfor gården. Nylig hadde vi en gruppe kinesere på besøk her, og de var veldig fornøyd med oppholdet.

Anne Kirsten og Thomas kjøpte Røne Nordre i 2004, og til å begynne med engasjerte de seg tungt i sosialt arbeid. Huset som i dag brukes som gjestehus, bygget de opprinnelig for barn og ungdom i en vanskelig situasjon.

– Vi hadde enslige mindreårige flyktninger boende her i fosterhjem gjennom fem år, og har i tillegg hatt ulike tilbud for barnevernet, forteller Anne Kirsten.

Prosjektet med sitt sosiale engasjement i “Inn på tunet”-paraplyen kalte de “Røne Omsorgsgård”, og for dette ble de i 2012 tildelt en byg-deutviklingspris i Hedmark. Engasjementet fikk også nasjonal oppmerksomhet, blant annet gjennom at daværende innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug kom på besøk.

– Men det ble etter hvert vanskelig å kombinere Røne Omsorgsgård med to barn og gårdsdrift. Jeg begynte å jobbe utenfor gården som lærer, og vi avsluttet «Inn på tunet»-tilbudene. Thomas, mannen min, har voksne flyktninger fra Kvalifiseringssenteret på Stange her, to dager i uken. De er med på det som skjer på gården samtidig som de får snakke norsk, sier Anne Kirsten.

Røne Nordre ligger vakkert til i idylliske omgivelser, med en gammel gravhaug på tomten. De holder åpent for overnattingsgjester hele året, og tar også imot for ulike arrangementer som konfirmasjoner og andre feiringer.

– Med kort vei til både Hamar og Stange, er Røne Nordre et godt alternativ for folk som besøker nærområdet rundt her. Firmaer, golfere og andre besøkende i Stange Vestbygd har benyttet seg av overnattingsmulighetene her, avslutter Anne Kirsten.

Og spesielt for barna gir et ekte gårdsopphold… litt påfyll.

 

Fasiliteter

Kurs/møter
Overnatting

Åpningstider

  • Etter avtale

Kontakt

Arrangement

Ingen hendelser funnet!

Andre aktører

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Herkestad Gård

Vestbygdvegen 370, 2312 Ottestad

stange vestbygd landskap

Stange Kommune

Storgata 45, 2335 Stange

Mjøsli Hytter og Naturpark

Budalsvegen 38, 2338 Espa

Norsk Utvandrermuseum

Ingrid Semmingsens veg 10, 2312 Ottestad

Hoels Gartneri

Fokholgutua 286, 2335 Stange

Alm Østre Gård

Almsgutua 59, 2335 Stange

Atlungstad Golf

Sandvikavegen 222, 2312 Ottestad

Stange kirke

Stange Kirke

Vestbygdvegen 2, 2335 Stange

Søndre Elton

Søndre Elton Gård

Vestbygdveien 298, 2312 Ottestad

Åpningstider

  • Etter avtale

Kontakt

Arrangement

Ingen hendelser funnet!