image

Sveen gård

Sveen gård er en gård i full drift. Her driver Morten Nordstad med produksjon av løk, gulrøtter, korn og karve. Gården ligger vakkert til i vesthellinga ned mot Mjøsa. Ved siden av den tradisjonelle gårdsdriften, tilbys utleie i nyrestaurerte hus på eiendommen.

Karven som dyrkes på gården, skal leveres til akevittproduksjonen hos naboen; Atlungstad Brenneri.

Opplevelser

Til Sveen gård kan du ta med hele familien eller vennegjengen på ferie. Selv om det er godt å slappe av og nyte stillheten, er det også mulig å være aktiv i nærområdet. Bare noen steinkast unna ligger Atlungstad Golf, kjent som en av landets flotteste golfbaner med utfordringer for alle. Vil du oppleve kulturlandskapet fra sykkelsetet med innlagt stopp på en av gårdsbutikkene i Stange Vestbygd, kan sykler leies på Atlungstad Brenneri. Du kan kombinere sykkelturen med en tur ombord på DS Skibladner, som legger til ved brenneribrygga på Atlungstad hver søndag i rutesesong. Innen fin sykkelavstand, ligger også Hamar sentrums restauranter, handlegater og muséer.

Sveen gård har egen lang strandlinje og badebrygge nede ved Mjøsa. Herfra kommer du også inn på Ottestadstien, som kan by på en 15 kilometer lettgått rundtur i et variert åkerlandskap og langs Mjøsa.

 

Overnatting

Gården har til sammen syv soverom med 14 oppredde senger, hvor alt er lagt til rette for at du skal bo godt. Velg mellom de nyrestaurerte husene på «Bekken», fylt med sjel og historie, eller romslige og velutstyrte «Karens hus». Begge kan leies året rundt.

 

Bekken

100 meter fra gården ligger det lille tunet Bekken, som består av et hovedhus og bryggerhus. Husene er omkranset av en liten gårdshage og har nydelig utsikt over Mjøsa-landskapet. Husene fra 1700-tallet, er nennsomt restaurerte, slik at sjelen og atmosfæren er bevart. Samtidig har du tilgang på det meste for et behagelig opphold. I hovedhuset er det et godt utstyrt kjøkken, en koselig stue, seks senger fordelt på tre soverom, bad og toalett.  Bryggerhuset kan leies i tillegg. Her er det bakerovn og peis, i tillegg til to sengeplasser.

Bekken er en fredelig, liten oase.

 

Karens hus

Dette romslige og komfortable huset ligger på tunet til Sveen gård. Kjøkkenet er godt utstyrt, og fra stuen er det utgang til egen hage. Huset har tre soverom med til sammen seks sengeplasser, bad og toalett.

 

Kortreiste matopplevelser

Selv om alt er lagt til rette for selvhushold, har Sveen gård også inngått et samarbeid med Atlungstad Brenneri om mat. På Atlungstad ligger også ett av regionens beste spisesteder, hvor du kan du nyte et smakfullt måltid basert på kortreiste råvarer.

 

Velkommen til Sveen gård og et avbrekk fra hverdagen!

 

Bilder: Ricardofoto, Martin Nilsen.

Fasiliteter

Overnatting

Kontakt

Arrangement

Andre aktører

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Annes solsikker og lin

Stangevegen 1036, 2335 Stange

Herkestad Gård

Vestbygdvegen 370, 2312 Ottestad

Mjøsli Hytter og Naturpark

Budalsvegen 38, 2338 Espa

Alm Østre

Almsgutua 59, 2335 Stange

Søndre Elton

Vestbygdveien 298, 2312 Ottestad

Fokhol Gård

Fokholgutua 216, 2335 Stange

Katter i harmoni

Lerud Kattepensjonat

Mågårdvegen 160, 2334 Romedal

Kontakt

Arrangement