Opplevelser

Ønsker du ekte gårdsopplevelser, aktiviteter og rekreasjon, ta deg en tur til Stange Vestbygd. Her får du påfyll!

Få bygder kan vise til så verdifulle naturkvaliteter som Stange Vestbygd. Her mot vest langs Mjøsa, ligger noen av landets mest frodige jordbruksområder med velholdte gårder i et vakkert landskap. Søk etter aktører her.

Det er lett å bli betatt av det åpne kulturlandskapet og følelsen av store rom og dimen­sjoner, slår en når en er på tur i Stange Vestbygd. Bygda ble i middelalderen kalt Skaun som betyr “den vakre”, og for pilegrimene er det en opplevelse å komme ut av de dype sko­gene og vandre gjennom dette bølgende landskapet fram mot Domkirkeodden og Hamardomen.

Kunst og håndverk Stange Vestbygd

Historie

Landskapet og stinettet i Stange Vestbygd egner seg godt til en kulturvandring. Å delta på en guidet tur med en av våre kompetente guider, er både sosialt og lærerikt, og vandringen tilpasses den enkelte gruppe. Skoleklasser bruker også  både bygninger, stier og naturen som arena for undervisning.

Kunst og håndverk Stange Vestbygd

Historie

Stange Vestbygd egner seg godt til formidling av natur og kulturhistorie, og i dag bruker skoleklasser både bygninger, stier og naturen som arena for undervisning. Blant annet bruker Ottestad ungdomskole og Stange skole husmannsplasser aktivt i undervisning og aktiviteter.

Hamarregionen_Skibladner_Photo Frederik Garshol

Unike opplevelser

Stange byr på en rekke opplevelser som kulturutstillinger, vinkurs, og markedsdager. Herskapelig gårder skaper de perfekte rammer for bryllup, kurs og konferanser, konfirmasjoner, og julebord.

Unike opplevelser

Stange byr på en mange fine kulturopplevelser, ekte landliv, godt vertskap og kortreist mat. Gjestegårder skaper en perfekte ramme for bryllup, kurs og konferanser, konfirmasjoner, og julebord.

Hamarregionen_Skibladner_Photo Frederik Garshol

Inspirasjon

Les mer om aktører som tilbyr unike opplevelser

OPPLEV STANGE VESTBYGD

Finn relevante aktører