Diamanten ved Mjøsa

18 billedvakre hull slynger seg i det bølgende kulturlandskapet langs Mjøsa: Velkommen til mesterskapsbanen Atlungstad Golf!
Atlungstad golfbane.

Den vakre golfbanen vår fremstår som bedre enn noen gang, sier Pål-Jan Stokke, daglig leder ved Atlungstad Golf i Stange Vestbygd.

– Først i 2010 forsto vi hvilke bilder de kjente banearkitektene Dave & Paul Thomas hadde i hodet sitt da de tegnet vakre Atlung­stad golfbane – det er en arkitektonisk utfol­delse nær sagt til det fullkomne! Norge har kanskje ikke sett maken med hensyn til layout og arkitektur, men så er det da også arkitek­tene bak baner som Belfry og San Roche som har designet Atlungstad Golf, forteller Pål-Jan.

Banen byr på hele spennvidden, fra noen trange skogshull via parkanlegg og til de aller mest spektakulære, hvor du også slår «over» Mjøsa. Nye baner trenger noen år for å sette seg – vakre Atlungstad har lagt disse årene ettertrykkelig bak seg.

– Og så er vi litt sånn kjerringa mot strømmen, vi vokser hvert eneste år og kan etter hvert ha store turneringer her. Målet er å arrangere en større turnering på nordisk nivå, og et sted der fremme kanskje også en LPGA-turnering, sier Pål-Jan.

Vi befinner oss i et bølgende kulturlandskap lokalisert midt i eventyrlige Stange Vestbygd, kun få kilometer fra Hamar. Den vakre banen bukter seg langs Norges største innsjø, Mjøsa, og er du riktig heldig opplever du skvulpingen fra Skibladner som passerer nær deg – så nær at du føler du tar del i jazzmusikken ombord.

Mange vakre bilder er knipset fra signa­turhullet, hull 17 – en ondulert green helt nede ved vannkanten.

KULTURLANDSKAPET: På Atlungstad får du alt: En fantastisk bane, vakre omgivelser, utsynet over Mjøsa og kanskje til og med Skibladner som kulisse.

Skibladner, Helgøya, Nes og solnedgangen

Det er disse dagene hvor golf virkelig får en ny dimensjon – dagene på vakre Atlungstad.

– Vi ønsker dere alle sammen hjertelig velkommen til flotte golfopplevelser her på Atlungstad Golf, sier Pål-Jan.

– Ta kontakt med oss, og vi vil hjelpe deg med greenfees eller pakkeløsninger som blant annet inkluderer «spektakulær golf i herskapelige omgivelser».

Atlungstad Golf tilbyr hotellpakker samt at de formidler kontakt med andre baner i regio­nen. De tilbyr også strøm til vogner og bobiler, og har et nytt garderobeanlegg. Videre lager de avtaler i forhold til weekend- og ukespass. Atlungstad Golf er medlem av Norsk Seniorgolf.

Pål-Jan henter frem et sitat fra Paul Thomas: «The landscape and setting for this new championship golf course is truly excep­tional. Our objective is clearly to make Atlung­stad the course to play».

– Som banearkitekten sier, dette er banen som bare spilles! avslutter Pål-Jan Stokke.

Atlungstad Golf kalles også “Diamanten ved Mjøsa”. Det sier alt om en bane du ikke bør gå glipp av.

TAGS
Aktører

Se også

Andre aktører

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Sov godt i gode senger på Sveen gård

Sveen gård

Sandvikavegen 180 2312 Ottestad

Kausvol gard

Stangevegen 925 2335 Stange

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Tangen Dyrepark

Kolomoen 904, 2337 Tangen

Norsk Motorhistorisk Museum

Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange