Kulturopplevelse hos Røhne Nedre

Vi ønsker velkommen til en kulturopplevelse i den restaurerte sidebygningen på gården. På salen i andre etasje er keiser Napoleon og kong Oscar malt på veggene.
Kunst og håndverk Stange Vestbygd

Du får omvisning med «keiserinne Josephine» som forteller historien om veggmaleriene og restaureringen av huset. Hvordan havnet maleriene om deler av Europas historie på 1840-tallet på veggene her i Stange, og hvem var her og malte? Du får også høre om hvordan de levde på gården på 1800-tallet.

Vi serverer gjerne gårdens hjemmebakst eller en god lunsj i stua i første etasje, det eldste rommet i huset fra 1600-tallet. Her kan du slappe av og få litt påfyll sammen med gode venner eller kolleger i hyggelig, varm atmosfære. Kanskje vil du rusle bortom gravhaugen fra yngre jernalder. Du kan også få et innblikk i produksjonen på gården, som er korn, kylling og skog. Vi har eget bioenergianlegg som vi fyrer med halm og energivirke.

Vi tar imot grupper på 10-40 personer. På åpne dager har vi gardskafe og omvisning. Skal du arrangere «blåtur», fagseminar, møter eller kanskje be med en vennegjeng på en opplevelse utenom det vanlige, ta kontakt for avtale. Du finner oss 3 km sør for Stange sentrum. Fin sykkelavstand fra de andre gårdene i Stange vestbygd.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss for ideer om hvordan vi kan sette sammen en unik opplevelse for deg. Vi finner gode forslag på overnatting, aktiviteter og servering.

  *

  TAGS
  Aktører

  Se også

  Andre aktører

  Sommerteateret på Atlungstad

  Sandvikavegen 214, 2312 Ottestad

  Pilegrimssenter Hamar

  Storhamargata 125, 2315 Hamar

  Sov godt i gode senger på Sveen gård

  Sveen gård

  Sandvikavegen 180 2312 Ottestad

  Kausvol gard

  Stangevegen 925 2335 Stange

  Trygve Brovold Stange

  Storgata 23, 2335 Stange

  Tangen Dyrepark

  Kolomoen 904, 2337 Tangen

  Norsk Motorhistorisk Museum

  Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

  Røhne nedre gård

  Jernbanegata 287, 2335 Stange