Foodtour på sykkel gjennom Stanges vakre kulturlandskap

Hva med en ferdig planlagt sykkeltur i sommer? Vi har satt sammen en dagstur der du får smake deg gjennom det vakre kulturlandskapet i Stange ved besøk på fire gårder på samme dag!  Vi har satt opp to datoer, 8. og 18. juli, men om dere er en gjeng som ønsker en annen dato, finner vi det også.

Inkludert i pakken:

* en eventyrlig sykkeltur gjennom Stange Vestbygd med egen guide
* omvisning i Napoleonsrommet og dugurd på Røhne nedre
* «Brenneriets smaksplanke» og akevittsmaking på Atlungstad Brenneri
* jordbærvaffel og kaffe på Søndre Elton
* vinsmaking og småretter på Bryhni Søndre.
Drikke til lunsjen, leie av sykkel, samt overnatting på Bryhni Søndre kommer i tillegg.

Har du spørsmål om turen?
Ta kontakt ved å ringe Ingerine på tlf 913 22 128 eller ingerine@liergard.no

Booking her:

Foodtour Stange Vestbygd (screenbooking.com)

Beskrivelse av turen

Turen starter på Stange stasjon hvor guiden Ingerine Amundsen fra Mjøsgårdene tar imot gjestene. Sykler fordeles dersom gjestene ikke har med egne sykler. Bagasje tas eventuelt hånd om av overnattingsstedet Bryhni søndre.

Så sykler vi sørover langs jernbanen til vi kommer til vakre Røhne Nedre. Der møter vi vertskapet Karoline Finstad Vold og Erling Vold. Røhne nedre er en aktiv gård med korn og oljevekster på jordene og kyllinger i kyllinghuset. De har salmakerverksted og eget ølbryggeri. Vertskapet forteller om dagens virksomhet på gården før Karoline forvandles til keiserinne Josephine og gir oss en omvisning i det fantastiske Napoelonrommet. Etter omvisningen serverer Karoline dugurd og kaffe i den hyggelige stua fra 1600-tallet.

Så starter turens første langetappe på ca 16-17 km. Turen går gjennom det vakre og åpne kulturlandskapet langs store og små gårder med Mjøsa som perfekt bakgrunn.  Vi skal til prisbelønte Atlungstad Brenneri. Atlungstad Brenneri er et unikt kulturminne hvor du får oppleve norsk industriarkitektur, brennerihistorie og norsk akevittproduksjon de siste 150 år. Vi skal spise lunsj i brenneriets velrennomerte Spiseri. Der få vi servert «Brenneriets smaksplanke» mens vi tester ut tre ulike akevitter.  Brenneriet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Atlungstad har egen badestrand for de som lar seg friste!

Etter vel et kvarter på sykkelsetet ankommer vi jordbærgården Søndre Elton. Vertskapet Anette og Børe Vold mottok Bygdutviklingsprisen for Hedmark i 2018 for sitt utviklingsarbeid på gården. Fra den koselige gårdskafeen «Jordbærkiosken» serverer de jordbærvaffel og kaffe til bortimot 25.000 jordbærglade gjester i jordbærsesongen!

Med magen full av jordbærvaffel og kaffe er vi klare for den siste langetappen til den herskapelige Mjøsgården Bryhni Søndre. På det vakre tunet møter vi vertskapet Eva Kragnes og Stein Harald Bystad. Eva er lidenskapelig jeger og opptatt av urter og kjøkkenhage.  Stein Harald er arkitekt og utdannet vinkelner. Så hva passer vel bedre enn et vinkurs kombinert med småretter fra Evas kjøkken?

Det er mulig å bestille overnatting i den nyrestaurerte kårboligen fra 1760. Her kan du få deg en god natt søvn i rolige omgivelser enten du bor på Løytnant Wahls rom eller hos Ingeborg Jensdatter! Gården er tildelt Olavsrosa fra Norsk Kulturarv som den eneste i Stange kommune.

For de som ikke ønsker overnatting er Stange stasjon en liten sykkeltur unna. Togene går både nordover og sydover hver time.

TAGS
Aktører

Se også

Andre aktører

Sommerteateret på Atlungstad

Sandvikavegen 214, 2312 Ottestad

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Sov godt i gode senger på Sveen gård

Sveen gård

Sandvikavegen 180 2312 Ottestad

Kausvol gard

Stangevegen 925 2335 Stange

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Tangen Dyrepark

Kolomoen 904, 2337 Tangen

Norsk Motorhistorisk Museum

Gamle Stangeveg 39, Lindstad vestre, 2335 Stange

Røhne nedre gård

Jernbanegata 287, 2335 Stange