image

Stuttedrag Landhandel

Kristin og Sven Eiksfallet har gjort om låven på det idylliske småbruket i Romedal til landhandel. Her kan du gå på skattejakt i en butikk som bugner av både klær, vesker, interiør, mat og gaveartikler.

Det er Kristin eller «Stuttedragskjerringa», som hun kalles på folkemunne, som tar i mot deg i landhandelen.

Paret startet Stuttedrag Landhandel i 2008 med salg av håndarbeidsprodukter, gaver og interiør. Siden da har vareutvalget blitt endret mer mot lekre dameklær fra de danske merkene Cream og Lounge Nine. Populære er også veskene, som laget på resirkulerbar plast. Gaveartiklene og interiøret er i landlig og nostalgisk stil.


Mummiproduktene slår an i alle aldersgrupper. De er også populære som samlerobjekt.

“De fleste som finner veien hit er damer mellom 20 og 80 år”, forteller Kristin. Og de kommer ikke bare fra regionen, men fra hele Mjøsområdet, Romerike og Oslo. Gjerne på vei til hytta, siden stedet ligger kun noen få kilometer øst for Uthuskrysset ved E6.  Felles for mange av dem er at de heller ønsker å finne hvilepulsen her, framfor å besøke et kjøpesenter.

Paret har også et annet småbruk i full drift like nærheten med blant annet gammelnorsk spælsau, som går ute på enga og i skogen. Om høsten selges det mye lammeskinn i ulike farger og varianter i butikken.

Brutus var den første bukken og stamfaren til de fleste av de gammelnorske spælsauene på småbruket. I dag er den stoppet ut og fått plass i annen etasje på låven.
Lokal mat

Det selges også kaffe, te og søtsaker, og planen er etter hvert å utvide tilbudet med lokale matprodukter. Oppunder jul går det unna med flere slag julekaker, som paret baker på småbruket. «Vi solgte blant annet unna 7 000 smultringer i fjor, men kunne nok ha solgt mye mer, hadde vi hatt tid til å bake», sier Kristin.

Møteplass og pubkvelder

Den gamle sjarmen fra låven sitter fortsatt igjen i veggene og bjelkene er bevart. Annen etasje restaurert til et trivelig møtelokale for grupper inntil 80 personer. Her arrangeres venninnekvelder og møter med beverting og skreddersydd program. Fra den store uteserveringen er det utsikt mot beitemarker og skog. I tillegg til at den brukes ved ulike arrangementer er det også faste pubkvelder her for lokalbefolkningen.

Det er paret selv, som har stått for restaureringen av låven.

Når butikken er åpen, varierer noe. Hver søndag legges det ut åpningstider for kommende uke på facebook og instagram. Dager og tidspunkter varierer også av hensyn til kundene. For noen passer det best å komme på kveldstid etter jobb eller på lørdager. Det er også mulig å forhåndsbestille egen tid i butikken, både for enkeltpersoner og grupper. Vil noen ha med barna, pleier de å være ute på tunet, hvor de kan hilse på dyre på småbruket.

De fleste kundene besøker butikken, men det hender også at varer kjøres hjem til kunden i nærområdet, eller sendes med posten, hvis kunden bor et stykke unna.

Fasiliteter

Handel
Kredittkort
Parkering
Servering

Kontakt

Arrangement

Andre aktører

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Annes solsikker og lin

Stangevegen 1036, 2335 Stange

Strikkeriet

Strikkeriet

Solheimgutua 26, 2335 Stange

Kolonien frisør

Kolonien 12, 2335 Stange

Hoels Gartneri

Fokholgutua 286, 2335 Stange

Alm Østre Gård

Almsgutua 59, 2335 Stange

Atlungstad Golf

Sandvikavegen 222, 2312 Ottestad

Søndre Elton Gård

Vestbygdveien 298, 2312 Ottestad

Fokhol Gård

Fokholgutua 216, 2335 Stange

Kontakt

Arrangement