image

Herkestad Gård

Pilegrimsstedet

Pilegrimsstedet

Hos Bente på Herkestad får pilegrimer en etterlengtet hvile – og kanskje en lindrende massasje i fredelige og idylliske omgivelser.

Bente Pedersen-Kienlin er født og oppvokst i Danmark. Hun har bodd en tredel av sitt liv i Mellom-Europa, og den seneste tredelen i Stange Vestbygd.

– Her fant jeg mitt lille paradis i Herkestad for 20 år siden, sier Bente.

– Det var et falleferdig hus som jeg har bygget opp igjen, renovert fullstendig fra gulv til tak – men beholdt den gamle stilen. Det har vært veldig viktig for meg.

Det har vist seg å være viktig for andre også. Mens hun jobbet med huset, hendte det stadig at Bente fikk besøk av pilegrimer på vandring gjennom Stange Vestbygd. De var tørste, og Bente ga dem vann. De ville ha kaffe, og Bente serverte.

– Så var det jo også slik at de også trengte et sted å sove. Og det fikk de. Noen trengte kanskje litt massasje for å løse opp kroppen etter lange vandringer, og det fikk de også – jeg er utdannet massør, forteller Bente.

Litt etter litt utviklet det seg slik at pilegrimene stadig oftere fant veien til Herkestad. Bente satte opp et skilt som fortalte at det her var overnattingsmuligheter for pilegrimer.

– Og så kom Hamar Pilegrimssenter inn i bildet. De ga godkjenning til Herkestad som overnattingssted for pilegrimer, og satte opp et offisielt skilt som tegn på godkjenningen.

Det 200 år gamle huset som Bente har renovert fungerer nå som overnattingssted for både pilegrimer og andre som ønsker husly og et opphold et stykke vekk fra en stressende hverdag. Her er tre store soverom, med totalt 14 sengeplasser.

– Og det vil alltid finnes plass for noen til, smiler Bente.

I gjestebøkene på Herkestad kan man lese om gjester som beskriver stemningen i huset – det er som å skru klokken tilbake til en tid da mobiltelefonen ikke fantes, da peisilden ga gjenskinn i tømmerveggene med linoljemaling og lykken fantes under de 200 år gamle lønnetrærne. Et opphold på Herkestad er en reise tilbake i tid – til livet på landet med ponniridning for barna, og kanskje aller helst en ganske blank agenda for oss andre. Når solen sender sine siste stråler over de grønne åkrene og ned mot Mjøsa, er det rett og slett tid for… litt påfyll.

Fasiliteter

Kredittkort
Kulturminner
Overnatting

Åpningstider

  • Hele året Etter avtale

Kontakt

Arrangement

Ingen arrangement funnet!

Andre aktører

Røne Nordre Gjestehus

Røhne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Mjøsli Hytter og Naturpark

Budalsvegen 38, 2338 Espa

Fokhol Gård

Fokholgutua 216, 2335 Stange

Katter i harmoni

Lerud Kattepensjonat

Mågårdvegen 160, 2334 Romedal

Store Gillund Gård

Gillundvegen 83, 2335 Stange

Bryhni Søndre

Brynivegen 53, 2335 Stange

Fjetre Gård

Sandvikavegen 185, 2312 Ottestad

Åpningstider

  • Hele året Etter avtale

Kontakt

Arrangement

Ingen arrangement funnet!