image

Herkestad Gård

Pilegrimsstedet

Herkestad gård

Atmosfære, sjel og historie

 

På Herkestad gård kan du overnatte i fredelige og idylliske omgivelser.

Bente Pedersen-Kienlin er opprinnelig dansk, men for over 20 år siden flyttet hun til Stange Vestbygd, hvor hun fant sitt lille paradis i Herkestad gård.

– Det 200-år gamle huset hadde behov for renovering, og innsiden har etter hvert fått nytt liv. Det var viktig for meg at den gamle stilen skulle beholdes, sier Bente. Rommene ble derfor nennsomt renovert. Blant annet har linoljemalingen på tømmerveggene bidratt til å gi rommene tilbake sitt autentiske, bonderomantiske preg.

Gården har tre til fire soverom, med totalt 14 sengeplasser. Det er også mulig å re opp for  grupper opp til 20 personer.  I hver av de to etasjene deler gjestene på felles bad.

Rommene er innredet i bonderomantisk stil.

Pilegrimsleden gjennom Stange Vestbygd går rett forbi, og Bente åpnet etter hvert huset for pilegrimer på veien nordover.

Siden Bente også er udannet massør, ønsket noen å få litt massasje for få løst opp kroppen etter lange vandringer. Herkestad gård ble etter hvert offisielt godkjent som pilegrimsherberge gjennom Pilegrimssenter Hamar.

I dag er huset åpnet opp for overnatting for alle, som ønsker et opphold vekk fra en stressende hverdag eller som base for utforskning av nærområdet. Her senker pulsen seg med en gang du kommer inn på tunet. Den frodige hagen med gamle frukttrær, bålpanne og vakker utsikt over åkerlandskapet mot Mjøsa, innbyr også til rolige stunder.

Måltidene er i stor grad basert på økologiske råvarer fra bygda. Her lages all mat fra bunnen og til frokost dufter det alltid av hjemmebakt brød.

 

 

Fasiliteter

Kredittkort
Kulturminner
Overnatting

Åpningstider

  • Hele året Etter avtale

Kontakt

Arrangement

No event found!

Andre aktører

Pilegrimssenter Hamar

Storhamargata 125, 2315 Hamar

Sov godt i gode senger på Sveen gård

Sveen gård

Sandvikavegen 180 2312 Ottestad

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Mjøsli Hytter og Naturpark

Budalsvegen 38, 2338 Espa

Fokhol Gård

Fokholgutua 216, 2335 Stange

Katter i harmoni

Lerud Kattepensjonat

Mågårdvegen 160, 2334 Romedal

Store Gillund

Gillundvegen 83, 2335 Stange

Bryhni Søndre

Brynivegen 53, 2335 Stange

Fjetre Gård

Sandvikavegen 185, 2312 Ottestad

Åpningstider

  • Hele året Etter avtale

Kontakt

Arrangement

No event found!