image

Strikkeriet

Strikk i særklasse

Strikk i særklasse

Nederlandske Gemma Alders forelsket seg i Norge, og fant sitt paradis i Stange Vestbygd. Herfra leverer hun strikkeprodukter i særklasse.

Gemma Alders har over 35 års erfaring med strikking, i tillegg til en strikke-CV de fleste kan se langt etter. Hun har undervist i strikking ved Breda Academy St. Joost, Amsterdam Fashion Institute, Academy of Fine Arts and Design Maastricht og Arnhem Academy of Art and Design. Ingen bør være i tvil om at Gemma virkelig kan sitt fag!

– I 1970 hadde jeg en kjæreste i Nederland, forteller hun.

– Søsteren hans var gift med en nordmann, så vi dro hit på besøk. For meg var det kjær­lighet ved første blikk – og da mener jeg en kjærlighet til dette landskapet!

Gemma og kjæresten giftet seg, og bryl­lupsreisen gikk selvsagt til Norge. Men deretter skulle det gå noen år før hun igjen fikk pleiet kjærligheten til landet hun hadde forelsket seg i.

– Det var ikke før etter at jeg ble skilt at jeg kom tilbake hit til Stange Vestbygd i 1984. Da tok jeg et halvt års permisjon fra undervis­ningen i Nederland, og leide en liten hytte i skogen her med mine to små barn. Jeg hadde med meg en rokk og to strikkemaskiner, og strikket 20 gensere som jeg solgte. Og jeg syntes det var helt vidunderlig!

Men permisjonen varte ikke evig, og Gemma flyttet tilbake til Nederland. Først i 2006 kom hun tilbake, fordi hun hadde fått nyss om et hus som var til salgs. Hun slo til på direkten, og kjøpte det koselige huset med tilhørende grisehus og uthus.

– Det er jo et helt vidunderlig landskap rundt meg her, og jeg stortrives her ute på lan­det, smiler Gemma.

I dag driver hun sin lille butikk Strikkeriet hjemmefra, hvor hun tar imot kunder hver lørdag og ellers etter avtale, om hun da ikke befinner seg i Nederland i vinterhalvåret.

– Jeg strikker etter bestilling. Kundene kan velge etter ulike modeller, størrelser, for­mer og farger. Og jeg benytter kun italiensk garn, som har gode kvaliteter.

I Strikkeriet finner du også lagervare, spe­sielt vakre sjal. Noen av produktene finner du også i gårdsutsalget på Fredheim gård. Men hvis du virkelig vil besøke en ekspert på strikk, legger du selvsagt turen til Gemma Alders og Strikkeriet for… litt påfyll!

Åpningstider

Lørdag fra 11-15, ellers etter avtale. Gemma har alltid en kopp kaffe og kanskje et kakestykke på lur om du kommer innom.

Fasiliteter

Handel
Kredittkort

Åpningstider

  • Lørdag 9.11 t.o.m 14.12 2019 11:00 - 15:00

Kontakt

Arrangement

No event found!

Andre aktører

Trygve Brovold Stange

Storgata 23, 2335 Stange

Røne Nordre Gjestehus

Røne Nordre gård

Rønegutua 89, 2335 Stange

Annes solsikker og lin

Stangevegen 1036, 2335 Stange

Kolonien frisør

Kolonien 12, 2335 Stange

Hageland Stange

Fokholgutua 286, 2335 Stange

Alm Østre

Almsgutua 59, 2335 Stange

Atlungstad Golf

Sandvikavegen 222, 2312 Ottestad

Søndre Elton

Vestbygdveien 298, 2312 Ottestad

Fokhol Gård

Fokholgutua 216, 2335 Stange

Mjøsa Hesteklinikk

Vestbygdvegen 170, 2335 Stange

Åpningstider

  • Lørdag 9.11 t.o.m 14.12 2019 11:00 - 15:00

Kontakt

Arrangement

No event found!