Jaktritt i Stange Vestbygd

Next Event

Date

30 Sep 23 - 01 Oct 23
Expired!

Time

All Day

Jaktritt i Stange Vestbygd

Drag hunting eller jaktritt, er som klassisk engelsk revejakt med hester, hunder, jakthorn, portvin og strenge antrekks-bestemmelser, men helt uten rev. Hundene følger et kunstig duftspor.

Hundene følger spor og vil finne pølsebiter i enden av sporet. Hestene får galoppere i flokk og hoppe over varierte hindre. Rytterne får en sosial dag med stil og tradisjon samt spenningen som terrenghopping medfører. Alle hygger seg og ingen rev dør!
Grunneierne på og rundt Atlungstad i Stange Vestbygd, har sagt ja til jaktrittet på deres grunn. Vi har fått lov til å hoppe over  steingjerder, innhengninger, bekker, hekker og grøfter. Denne første gangen tilpasser vi alle hindre slik at de ikke overstiger 60 cm.
Program:
Ekvipasjer og hunder møter opp på Atlungstad. Her serveres en symbolsk vordrink, jaktrittmesteren holder tale med takk til grunneierne. Det skåles. Så blåser jaktrittmesteren og i hornet, og hunder og ekvipasjer beveger seg mot et nærliggende skogsholt.
Jaktrittmesteren gir hundene duften de skal søke etter, og sender dem inn i skogholtet. Når hundene har fått ferten av sporet blåser jaktrittmesteren «følg sporet» i hornet og jakten starter. Jaktrittmesteren og innpiskerne følger hundene tett, mens jaktrytterne følger ryttermesterne.
Det er to ryttermestere. Den ene vil følge tempoet til hundene og jaktrittmesteren. Følger du denne ryttermesteren, må du hoppe over alle hindre du møter. Klarer du ikke tempoet, er det ingen som venter på deg. Gruppen satser på å holde tritt med hundene. Den andre ryttermesteren har ikke som ambisjon å holde tritt med hundene. Ryttermesteren vil varsle rytterne om hindre som kommer, gi veiledning om hvordan de kan ri rundt hindrene og vil vente på ekvipasjer som rir sakte. I denne gruppen kommer all i mål sammen. Sporet hundene følger er cirka to kilometer og vil gå over 7-10 varierte hindre som ekvipasjene må forsere, som steingjerder, bekker og tregjerder hvor øverste planke er fjernet og grinder.
Ved slutten av duftsporet, finner hundene er liten papirdukke-rev med pølsebiter inni. Denne kan de rive i stykker og spise. Jakrtittmesteren blåser «reven er død» i hornet og jakten er over.
Rett etter jaktrittet avholdes «jaktrittæftaskaffe», med varmmat, smørbrød og varmt og kaldt drikke. Æresgjestene er grunneierne.
Jakrytternes betaling dekker mat, drikke og eventuelle reparasjoner av gjerder og grinder.
Søndagen etter arrangeres introduksjonskurs i polocrosse samt polocrosse-turnering for spillere som har vært med før på Atlungstad. Det vil være anledning til å leie campinghytter eller slå opp telt. Griller er tilgjengelig, og det vil være felles samvær på Atlungstad lørdag kveld.
Deltakeravgiften er på 400,-. Den dekker vordrink på gårdsmøtet, selve jaktrittet og mat og drikke på jaktrittæftaskaffen etter rittet.
Påmelding skjer til Lisel Huse Olsen på post@mjosa-hesteklinikk.com / spørsmål: 415 85 577.
Velkommen til jaktritt!
Mer informasjon om arrangøren ser du facebook HER

The event is finished.