Landevei Stange
Røhne Nedre

Organizer

Røhne Nedre
Phone
96 22 72 15
Email
karoline@rohnenedre.no
Website
http://www.rohnenedre.no

Other Organizers

Stange Vestbygd

Location

Røhne Nedre
Nedre Røhne gård med Napoleonsrommet, Jernbanegata, Stange, Norge

Next Event

Date

08 Jul 21
Expired!

Time

10:00 - 18:00

Labels

Kultur

Foodtour på sykkel gjennom Stanges vakre kulturlandskap

Hva med en ferdig planlagt sykkeltur i sommer? Vi har satt sammen en dagstur der du får smake deg gjennom det vakre kulturlandskapet i Stange ved besøk på fire gårder på samme dag!

Inkludert i denne pakken:

* en eventyrlig sykkeltur gjennom Stange Vestbygd med egen guide
* omvisning i Napoleonsrommet og dugurd på Røhne nedre
* «Brenneriets smaksplanke» og akevittsmaking på Atlungstad Brenneri
* jordbærvaffel og kaffe på Søndre Elton
* vinsmaking og småretter på Bryhni Søndre.
Drikke til lunsjen, leie av sykkel, samt overnatting på Bryhni Søndre kommer i tillegg.

Ønsker du å bestille eller har du spørsmål om turen?
Ta kontakt ved å ringe Ingerine på tlf 913 22 128 eller ingerine@liergard.no

Beskrivelse av turen

Turen starter på Stange stasjon hvor guiden Ingerine Amundsen fra Mjøsgårdene tar imot gjestene. Sykler fordeles dersom gjestene ikke har med egne sykler. Bagasje tas eventuelt hånd om av overnattingsstedet Bryhni søndre.

Så sykler vi sørover langs jernbanen til vi kommer til vakre Røhne Nedre. Der møter vi vertskapet Karoline Finstad Vold og Erling Vold. Røhne nedre er en aktiv gård med korn og oljevekster på jordene og kyllinger i kyllinghuset. De har salmakerverksted og eget ølbryggeri. Vertskapet forteller om dagens virksomhet på gården før Karoline forvandles til keiserinne Josephine og gir oss en omvisning i det fantastiske Napoelonrommet. Etter omvisningen serverer Karoline dugurd og kaffe i den hyggelige stua fra 1600-tallet.

Så starter turens første langetappe på ca 16-17 km. Turen går gjennom det vakre og åpne kulturlandskapet langs store og små gårder med Mjøsa som perfekt bakgrunn.  Vi skal til prisbelønte Atlungstad Brenneri. Atlungstad Brenneri er et unikt kulturminne hvor du får oppleve norsk industriarkitektur, brennerihistorie og norsk akevittproduksjon de siste 150 år. Vi skal spise lunsj i brenneriets velrennomerte Spiseri. Der få vi servert «Brenneriets smaksplanke» mens vi tester ut tre ulike akevitter.  Brenneriet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.

Atlungstad har egen badestrand for de som lar seg friste!

Etter vel et kvarter på sykkelsetet ankommer vi jordbærgården Søndre Elton. Vertskapet Anette og Børe Vold mottok Bygdutviklingsprisen for Hedmark i 2018 for sitt utviklingsarbeid på gården. Fra den koselige gårdskafeen «Jordbærkiosken» serverer de jordbærvaffel og kaffe til bortimot 25.000 jordbærglade gjester i jordbærsesongen!

Med magen full av jordbærvaffel og kaffe er vi klare for den siste langetappen til den herskapelige Mjøsgården Bryhni Søndre. På det vakre tunet møter vi vertskapet Eva Kragnes og Stein Harald Bystad. Eva er lidenskapelig jeger og opptatt av urter og kjøkkenhage.  Stein Harald er arkitekt og utdannet vinkelner. Så hva passer vel bedre enn et vinkurs kombinert med småretter fra Evas kjøkken?

Det er mulig å bestille overnatting i den nyrestaurerte kårboligen fra 1760. Her kan du få deg en god natt søvn i rolige omgivelser enten du bor på Løytnant Wahls rom eller hos Ingeborg Jensdatter! Gården er tildelt Olavsrosa fra Norsk Kulturarv som den eneste i Stange kommune.

For de som ikke ønsker overnatting er Stange stasjon en liten sykkeltur unna. Togene går både nordover og sydover hver time.

X

The event is finished.

Hourly Schedule

2021-07-18

-

Leave a Reply