Next Event

Date

26 Jul 23
Expired!

Time

10:00 - 18:30

Labels

Kultur

Food Tour – en smaks- og kulturopplevelse i Stange Vestbygd med øl-, vin- og akevittsmaking.

Turen starter på Stange stasjon. Vi blir med guiden Ingerine Amundsen i minibuss til Røhne nedre. Vertskapet forteller om dagens virksomhet på gården før vertinne Karoline forvandles til keiserinne Josephine og gir en omvisning i Napoleonsrommet. Etter omvisningen serveres dugurd og kaffe.

På husmannsplassen Balberg hvor vi får servert et glass øl fra Røhne bryggerhus. Balberg er husmannsplass under gården Store Ree og en av de få husmannsplassene på Hedmarken der både den særpregede tømmerstuen, tømmerlåven med fjøs og stall, samt skjul er bevart. Balberg er restaurert og fredet av riksantikvaren.

Turen går gjennom det vakre og åpne kulturlandskapet i Stange Vestbygd til Atlungstad Brenneri. I Spiseriet blir det lunsj; «Brenneriets smaksplanke» samt testing av tre ulike akevitter. Neste stopp er jordbærgården Søndre Elton. I gårdskaféen serverer vertskapet jordbærvaffel og kaffe.

Siste etappe går til herskapelige Bryhni Søndre. Vertinne Eva er lidenskapelig jeger og opptatt av urter og kjøkkenhage. Stein Harald er arkitekt og utdannet vinkelner. Så hva passer vel bedre enn et vinkurs kombinert med småretter fra Evas kjøkken?

Turen starter og slutter på Stange stasjon. For de som ønsker det, er det mulig å bestille overnatting i den restaurerte kårboligen fra 1760 på  Bryhni Søndre.

PRIS:

Kr. 1 995,- per person, som inkluderer:

– Transport og turguide.

– Omvisning og dugurd på Røhne nedre.

– Lokalt øl på Balberg.

– Omvisning, lunsj og akevittsmaking på Atlungstad Brenneri.

– Jordbærvaffel og kaffe på Søndre Elton.

– Vinsmaking og småretter på Bryhni Søndre.

Drikke til lunsjen utenom akevitt og evt. overnatting på Bryhni Søndre kommer i tillegg.

 

For mer informasjon og bestilling, klikk HER

 

The event is finished.