Opplevelser

Ønsker du ekte gårdsopplevelser, aktiviteter og rekreasjon, ta deg en tur til Stange Vestbygd. Her får du påfyll!

Det er lett å bli betatt av det åpne kulturlandskapet og følelsen av store rom og dimen­sjoner, slår en når en er på tur i Stange Vestbygd.

Langs et stort nettverk av idylliske bygdeveier kan du besøke produsenter av lokalmat og få med deg mange fine kulturopplevelser og aktiviteter. Nærheten til Mjøsa gir også muligheter for bading og fiske.

Hvilepulsen er lav i Stange Vestbygd, noe som gjør at du også sover godt i fredelige omgivelser.

Kunst og håndverk Stange Vestbygd

Historie

Bygda ble i middelalderen kalt Skaun som betyr “den vakre”, og for nåtidens pilegrimer er det fortsatt en opplevelse å komme ut av de dype sko­gene og vandre i dette åpne og vide landskapet mot Domkirkeodden og Hamardomen.

Stinettet og landeveiene i Stange Vestbygd egner seg godt til en kulturvandring og guidede sykkelturer. Å delta på en guidet tur med en av våre kompetente guider, er både sosialt og lærerikt, og turen tilpasses den enkelte gruppe.

Kunst og håndverk Stange Vestbygd

Historie

Stange Vestbygd egner seg godt til formidling av natur og kulturhistorie, og i dag bruker skoleklasser både bygninger, stier og naturen som arena for undervisning. Blant annet bruker Ottestad ungdomskole og Stange skole husmannsplasser aktivt i undervisning og aktiviteter.

Hamarregionen_Skibladner_Photo Frederik Garshol

Unike opplevelser

Stange byr på en rekke opplevelser som kulturutstillinger, vinkurs, og markedsdager. Herskapelig gårder skaper de perfekte rammer for bryllup, kurs og konferanser, konfirmasjoner, og julebord.

Gode opplevelser

Stange byr på kulturopplevelser, ekte landliv, godt vertskap og kortreist mat. Gjestegårder med hvert sitt særpreg, skaper en perfekte ramme for bryllup, kurs og konferanser, konfirmasjoner, og julebord.

Hamarregionen_Skibladner_Photo Frederik Garshol

Inspirasjon

Her er en oversikt over aktørene i Stange Vestbygd

OPPLEV STANGE VESTBYGD

Finn relevante aktører