Røhne nedre

Vi ønsker velkommen til en kulturopplevelse i den restaurerte sidebygningen på gården. På salen i andre etasje er keiser Napoleon og kong Oscar malt på veggene. Du får omvisning med «keiserinne Josephine» som forteller historien om veggmaleriene og restaureringen av huset. Hvordan havnet maleriene om deler av Europas historie på 1840-tallet på veggene her i Stange, og hvem var her og malte? Du får også høre om hvordan de levde på gården på 1800-tallet.

Vi serverer gjerne gårdens hjemmebakst eller en god lunsj i stua i første etasje, det eldste rommet i huset fra 1600-tallet. Her kan du slappe av og få litt påfyll sammen med gode venner eller kolleger i hyggelig, varm atmosfære. Kanskje vil du rusle bortom gravhaugen fra yngre jernalder. Du kan også få et innblikk i produksjonen på gården, som er korn, kylling og skog. Vi har eget bioenergianlegg som vi fyrer med halm og energivirke.

Vi tar imot grupper på 10-40 personer. På åpne dager har vi gardskafe og omvisning. Skal du arrangere «blåtur», fagseminar, møter eller kanskje be med en vennegjeng på en opplevelse utenom det vanlige, ta kontakt for avtale. Du finner oss 3 km sør for Stange sentrum. Fin sykkelavstand fra de andre gårdene i Stange vestbygd.

Kontaktinfo

Røhne nedre
Karoline Finstad Vold og Erling Vold
Jernbanegt 287
2335 Stange

Mob: +47 96 22 72 15
Mob: +47 91 70 31 59

karoline@rohnenedre.no
www.rohnenedre.no